Webshop » Sint Ludgardisschool SO Antwerpen

Sint Ludgardisschool SO Antwerpen

Sint Ludgardisschool Secundair Onderwijs Antwerpen
Uniformvoorschriften
Je draagt een door de school voorgeschreven uniform, ook op weg van thuis naar school en van school naar huis. Een uniform is per definitie niet modegebonden. Een uniform wordt gekozen voor een tijd van vele jaren: daarom is het reglement vrij algemeen (en positief) opgesteld – wat mag je dragen – en wordt het niet elk jaar weer aangepast aan de modeverschijnselen van het moment – wat mag je allemaal niet dragen. Het komt er dus op aan dat je de uniformvoorschriften naar de geest leert interpreteren. Een uniform wil een zekere uniformiteit creëren en tegelijk herkenbare schoolkleding zijn. Die herkenbaarheid, die eigenheid zit in de Sint-Ludgardisschool vooral in de typische streepjesstof van hemd of bloes waarvoor je uitsluitend bij een aantal uniformwinkels terecht kan. De uniformiteit zit in de kleur (= marineblauw) van de overige uniformelementen. Je brengt geen kledij mee naar school die niet tot je uniform behoort. Doe je dit wel, dan kan deze tijdelijk in beslag genomen worden. Voorwerpen van welke aard ook die geen deel uitmaken van de sobere schooluitrusting die wij aanbevelen, laat je beter thuis.
Hieronder vind je nadere gegevens.
Jas Effen marineblauwe jas of vest, regenjas of regenvest in een klassiek model (geen leder of plastiek), zonder verwerking van andere kleuren. Jeans en ribfluweel vinden we geen geschikte stoffen voor ons uniform. Om de veiligheid in het verkeer te verhogen mogen alle leerlingen een blauwe jas dragen met reflecterende stroken (geen merknamen). Voor leerlingen die met de fiets komen, is het dragen van een fluohesje sterk aangeraden.
Rok of broek Klassieke effen marineblauwe rok of lange broek voor de meisjes. De jongens dragen een effen marineblauwe lange broek in klassieke snit en stof. Korte broeken mogen enkel gedragen worden door jongens van het eerste en tweede jaar. Erg strakke of erg wijde broeken, erg korte of erg lange rokken gelden niet als klassieke snit. Jeans en ribfluweel vinden we geen geschikte stoffen voor ons uniform.
Hemd of bloes Klassiek hemd of bloes in wit en blauw gestreept katoen (stof door de school voorgeschreven); richting streep vertikaal; lange mouwen met polsstuk in horizontale strepen of korte mouwen in de zomer; witte knopen. De leerlingen mogen onder hemd of bloes een wit of marineblauw T-shirt (in de winterperiode een witte of marineblauwe klassieke onderpull met rolkraag) dragen. Andere kleuren zijn niet toegelaten. Elke leerling heeft een hemd of bloes met lange mouwen voor feestelijke gelegenheden. De jongens dragen dan een effen marineblauwe das.
Pull Effen marineblauw. De kraag van hemd of bloes moet zichtbaar zijn (een rolkraag mag enkel ONDER hemd of bloes gedragen worden).
Kousen en sokken Effen marineblauw, wit, zwart, grijs of beige. De leerlingen dragen stééds zichtbare kousen of sokken, ook bij het zomeruniform.
Schoenen Enkel effen schoenen of laarzen in donkerblauw, donkerbruin, zwart of tinten van beige en grijs (geen sportschoenen) zijn toegelaten. Veters en zoolrand dienen in dezelfde kleur als de schoen of laars te zijn.
Sjaals, hoofddeksels en handschoenen Sjaals effen marineblauw of grijs. Hoofddeksels en handschoenen effen marineblauw, wit, zwart, grijs of beige. Binnen de school wordt geen hoofddeksel gedragen. Haarspelden en linten moeten effen marineblauw of wit zijn.
Juwelen De leerlingen dragen geen opvallende make-up, nagellak of juwelen. Piercings zijn niet toegelaten.
Sportkleding Tijdens de gymles wordt een specifieke uitrusting gedragen. De richtlijnen hierover worden tijdens de eerste les L.O. gegeven.
OPGELET !!! Op geen enkel kledingstuk mogen emblemen zichtbaar zijn.


Webshop gemaakt met EasyWebshop