google-site-verification: google574bce22b4c5ea17.html
t-wiegske-logo-bijgesneden

Webshop » Basischool De Dames Antwerpen

De Dames Basischool Antwerpen

De Dames Basisschool Antwerpen

KLEDIJ EN UITERLIJK – UNIFORM

- KLEUTERSCHOOL Uniformschortje volgens model van de school: blauwwit geruit, knopen vooraan en met lus aan te kopen in de uniformwinkels of op school. Stropzak: in blauwwit geruite stof aan te kopen in de uniformwinkels. In de kleuterschool mag een gekleurde schooltas gebruikt worden. Gelieve alles duidelijk van een naamlabel te voorzien. - LAGERE SCHOOL Het gebruik van een klassieke, stevige schooltas (horizontaal model) in effen, donkere kleur (blauw, grijs, zwart, bruin) is in de lagere school verplicht. Eenvoudig model zoals hieronder als voorbeeld staat aangegeven.  

Opgelet! Schooltassen met wieltjes zijn vanaf het schooljaar 2014-2015 niet meer toegestaan. Rugzakken zijn ook niet toegelaten, enkel bij uitstappen.

MEISJES 

Rok, lange broek, hemd en blazer zijn volgens model van de school, te verkrijgen in uniformwinkels.

Middengrijze uniformrok in voorgeschreven model.

Lichtblauw hemd met lange of korte mouwen. o Klassieke, effen donkerblauwe pull (geen rolkraag, geen kap).

Een effen donkerblauwe blazer met embleem van de school. Bij regen: een donkerblauwe regenjas met donkere voering, over de blazer.

Klassieke, effen lederen schoenen in zwart, donkerblauw, donkerbruin, donkergrijs (geen natuurkleur). Sandalen zijn in de zomer toegelaten. Géén opzichtige schoenen, géén sportschoenen, geen schoenen met witte zolen.

Kousen zijn verplicht. Kleuren: donkerblauw, grijs of wit (geen enkelsokjes). o Een verzorgd en eenvoudig kapsel. Géén gekleurde/opgeschoren haren.

Haarspelden en elastiek in uniformkleuren.

Géén juwelen, uitgezonderd een polshorloge en één klein, niet afhangend oorringetje in ieder oorlelletje. o Gymkledij is in de school aan te schaffen.

Witte gympantoffels in een blauwwit geruite stropzak.

Zwemmen: een klassiek badpak.

JONGENS 

Bermuda, lange broek, hemd, pull en blazer zijn volgens model uniformwinkels!  

Middengrijze bermuda: knielengte o Lichtblauw hemd met lange of korte mouwen.

Klassieke, effen donkerblauwe pull (geen rolkraag en geen kap).

Een effen, donkerblauwe, klassieke das. Een effen, donkerblauwe blazer met embleem van de school. Bij regen: een donkerblauwe regenjas met donkere voering, over de blazer.

Klassieke, effen lederen schoenen in zwart, donkerblauw, donkerbruin, donkergrijs (geen natuurkleur), géén sportschoenen, geen schoenen met witte zolen.

Kousen zijn verplicht. Kleuren: donkerblauw, grijs of wit.(geen enkelsokjes)

Een verzorgd en eenvoudig kapsel. Geen gekleurde/opgeschoren haren. 

Géén juwelen, uitgezonderd een polshorloge.

Gymkledij is in de school aan te schaffen.

Witte gympantoffels in een blauwwit geruite stropzak.

Zwemmen doen we in een zwembroek – géén zwemshort.

Vanaf de periode van 1 november tot aan de paasvakantie is ook toegelaten: Een donkerblauwe of grijze lange broek, geen jeans en geen legging, voor de meisjes. Een donkerblauwe of grijze lange broek, geen jeans, voor de jongens. Een donkerblauwe winterjas met donkere voering. Sjaal, muts en handschoenen zijn grijs, donkerblauw of wit. Klassieke laarzen in uniformkleuren. In deze periode is het dragen van een fluo-hesje verplicht.

In de zomerperiode mag enkel bij extreme hitte de blazer uitgelaten worden, bij het verlaten van de school. De leerlingen komen elke ochtend met blazer naar school.

Ten strengste verboden: Tatoeages, piercings, schmink, nagellak, gekleurde/opgeschoren haren. Hoofddeksels zijn verboden op school én bij het dragen van het uniform


Weergave
Eenvoudig
Gedetailleerd
Alleen foto's
Lijst
Lijst zonder foto's
Sorteren
Naam
Datum
Prijs Oplopend
Prijs Aflopend

Webshop gemaakt met EasyWebshop